Category
Comercial

Agencia de publicidad Sra. Emilia

 

Ubicación Located: Tui, España

Año | Year: 2017

*Nominada en Archdaily al “Building of the year 2018”

El  encargo es el diseño de un bajo comercial destinado a una empresa de comunicación y publicidad.

 

La planta alargada del local, con una gran fachada de vidrio hacia el frente y dos grandes ventanales al fondo, ya proponía un recorrido longitudinal donde la luz natural fuera el reclamo para avanzar.

 

El programa requería 3 estancias diferenciadas: recepción, sala de reuniones y zona de trabajo.

 

Se dispuso un esquema lineal, con las estancias interconectadas visualmente de forma clara y sencilla, para que el cliente tuviera una visión global del funcionamiento de la empresa y sus procesos de trabajo. Transparencias, superposiciones, maclas, procesos de trabajo que se van clarificando a medida que recorres el local. Un vistazo rápido y complejo  que se clarifica a medida que te adentras en el espacio.

 

La sala de reuniones es el espacio central, es el alma de la empresa. Un espacio estático, ausente de ornamento, información o producto. Un espacio donde las ideas tienen peso e importancia, porque el auténtico producto de venta se transmite en esta sala. Un producto complicado de vender, no falto de valor, y cuya importancia debe ser transmitida al cliente en un entorno sin referencias donde comprobar que los conceptos siguen funcionando en ausencia de condicionantes.

Description:

 

The commission of this project is the design of a commercial area for a communication and advertising company.

 

The existing conditions such as an elongated floor plan, with a large glass facade facing west and two large windows at rear facing east establish the main principle: a longitudinal path where natural light is the claim to advance and travel through space.

 

The program is divided in three differentiated areas according to the client´s requirements. These are: reception, meeting room and a working space with an anechoic chamber.

 

According to these mentioned premises, a functional linear diagram is proposed, where a sequence of visually connected spaces, leads the client through the different work stages showing how the company works.

From a design perspective it is proposed a sequence of transparencies, which are clarified while walking towards through the space.  

 

The meeting room is the core of the business and therefore occupies a central position in the design. A static space, without ornament, information or neither products, where just ideas matter. A space designated to sell ideas without any material reference to make sure that concepts are still working.

 

The reception is a display area, where shows people the actions of moving, sorting out and picking up the material related to the activity. It is proposed a weave of columns, which establish different ways of walking through the space.

 

The use of colors and materials have been simplified to enhance the proposal.  Black relates to the existing container and white to the proposal using a scenographic language where the container disappears. In the meanwhile white colour bands together different materials such as MDF or iron, allowing OSB to express itself giving some warmness to the space.

Revistas | Magazines

 

Ver más | See more

Publicaciones digitales | blogs

 

Ver más | See more

Fotografía | Photographs: Iván Casal Nieto